Menu

Activiteiten: wat doen we zoal...

Een bondig overzicht van wat vzw Feestcomité van Klein-Sinaai jaarlijks zoal uitvoert, in chronologisch overzicht.

1. Samen met de middenstand zoveel mogelijk dorpsgenoten een gelukkig nieuwjaar wensen op de nieuwjaarsreceptie op het Stationsplein. Meestal de eerste zaterdag na nieuwjaar.

2. Organisatie van de alom bekende en felgesmaakte sneukeltocht, met elk jaar een nieuwe route doorheen de natuur en de naburige dorpen. Hapjes en droogjes onderweg, en bij aankomst op de Boudelohoeve heerlijke friet met stoofvlees. Een topper!

3. Organisatie van een senioren-matiné voor onze gepensioneerden en zestigplussers. Gratis koffie en koffiekoeken met telkens een spetterend optreden met meezingers uit de oude doos. Steeds in juli op de zaterdag net voor de Boudelofeesten. In het Ontmoetingscentrum.

4. Organisatie van de Klein-Sinaaise klassieker sinds bijna 50 jaren: de Boudelofeesten. Heerlijk eten gevolgd door een super namiddag gaaibollen in de schaduw van de bomen van het Ontmoetingscentrum. Eind juli, 's zondags.

5. Zorgen voor de nodige natjes tijdens de jaarlijkse zomerconcerten op het Stationsplein. Ingericht door de gemeente Stekene maar getapt door de muziek-enthousiasten van het Feestcomité. Begin augustus.

6. Ballonwedstrijd tijdens de spelen op de Steengoedfeesten. Op zaterdagnamiddag van het 2de weekend van september.

7. Tappen op één van de rustpauze-standjes tijdens de door zovelen zéér geapprecieerde Halloweentocht die elk jaar door de middenstand georganiseerd wordt.

8. Meehelpen bij de avondwake op het kerkhof ter gelegenheid van 1 november.

9. Handje meehelpen bij op- en afbouw van de aankomst van Sinterklaas te Klein-Sinaai zoals georganiseerd door vzw den Lesten Stuyver.

 

Daarenboven volgen we de huwelijksverjaardagen (50 jaar of meer) in ons dorp op, maken we wanneer gewenst een informatieflyer op en bussen deze, "kronen" we waar dit mag (= plaatsen van versiering aan de woning) en bezorgen daarbij een mooi cadeau vanwege het feestcomité aan de jubilarissen.

 

Uiteraard zal het feestcomité elke additionele vraag van de verenigingen in het dorp en de gemeente evalueren, en wanneer nodig - en mogelijk - meehelpen wanneer dit past in het kader van haar doelstellingen.