Menu

Ontstaan Feestcomité Klein-Sinaai

Op 30 april 1969 werd het Feestcomité onder impuls van René Bracke opgericht om tegemoet te komen aan de noden van de almaar uitbreidende wijk Klein-Sinaai. Klein-Sinaai maakte toen nog deel uit van de gemeente Sinaai maar de Klein-Sinaaienaar werd nooit betrokken bij de activiteiten van het “moederdorp” omwille van de afstand tussen beide dorpskernen.

Aangezien het inwonersaantal van Klein-Sinaai op dat moment de 800 al overschreden had en “omdat er te weinig beweging en animo in Klein-Sinaai” was, vonden initiatiefnemer René Bracke en zijn compagnons dat “het wel de moeite loonde om zelf iets op touw te zetten” en dus tijd was “om alle inwoners de gelegenheid te geven de dagelijkse sleur en slenter terzijde te laten”. En zo geschiedde.

Lees meer

Activiteiten: wat doen we zoal...

Een bondig overzicht van wat vzw Feestcomité van Klein-Sinaai jaarlijks zoal uitvoert, in chronologisch overzicht.

1. Samen met de middenstand zoveel mogelijk dorpsgenoten een gelukkig nieuwjaar wensen op de nieuwjaarsreceptie op het Stationsplein. Meestal de eerste zaterdag na nieuwjaar.

2. Organisatie van de alom bekende en felgesmaakte sneukeltocht, met elk jaar een nieuwe route doorheen de natuur en de naburige dorpen. Hapjes en droogjes onderweg, en bij aankomst op de Boudelohoeve heerlijke friet met stoofvlees. Een topper!

Lees meer